Benvinguts


BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

Aquest és un lloc per donar a conèixer les idees, queixes i aportacions que creieu oportunes, per tal de fer una millor gestió entre els membres de la junta que representen a les socies i socis de l´ampa

BÚSTIA DE L'AMPA

tot els pares i mares que vulguin informar-se de qualsevol tema, incidències o suggeriments cap al centre, poden enviar els seus missatges al correu de l'ampa, indicant el seu nom, el del fill/a i el curs.
ampa.albadelvalles @ gmail.com

dijous, 9 de juny del 2011

Ensenyament implanta el programa eduCAT 2.0 al cicle superior de primària i a tot l'ESO

•L'eduCAT 2.0 es desplegarà a 1.710 escoles i 574 instituts públics
•Els centres que participaven a l'1x1 hi quedaran integrats i podran escollir entre dos models
•Els centres de Primària tindran ordinador i pissarra interactiva al cicle superior
•Tots els centres públics de secundària disposaran de pissarra digital interactiva
•La consellera Rigau ha defensat que "necessitàvem una visió més global que aglutini totes les accions de noves tecnologies partint d'un model pedagògic"




L'eduCAT 2.0 es desplegarà a 1.710 escoles i 574 instituts públics Els centres que participaven a l'1x1 hi quedaran integrats i podran escollir entre dos models Els centres de Primària tindran ordinador i pissarra interactiva al cicle superior Tots els centres públics de secundària disposaran de pissarra digital interactiva La consellera Rigau ha defensat que "necessitàvem una visió més global que aglutini totes les accions de noves tecnologies partint d'un model pedagògic"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha presentat avui en roda de premsa el nou programa eduCAT 2.0 que es desplegarà a tots els centres públics de cicle superior de primària – 5è i 6è – i d'ESO – de 1r a 4rt –, que representen 1.710 escoles i 574 instituts. Una de les novetats d'aquest programa és que els alumnes de l'1x1 quedaran integrats a l'eduCAT 2.0 i podran escollir la manera de continuar-lo amb dues opcions proposades pel departament. El programa preveu dotar d'ordinador i de pissarra digital interactiva (PDI) a primària i que tots els centres públics de secundària disposin PDI.

Així doncs, l'eduCAT 2.0 agrupa totes les actuacions del departament d'Ensenyament per promoure l'ús dels instruments digitals en els processos d'ensenyament i d'aprenentatge. Tal com ha explicat la consellera Rigau, "volem garantir que tots els alumnes en acabar l'ensenyança obligatòria dominin la competència digital i aquest domini els hagi servit per millorar l'aprenentatge i avançar en l'èxit escolar". També ha defensat que "necessitàvem una visió més global que aglutini totes les accions de noves tecnologies partint d'un model pedagògic".

Els centres de secundària que ja participen a l'1x1 quedaran integrats a l'eduCAT 2.0 i els alumnes dels cursos que ja havien començat mantindran el programa. Per als alumnes de primer d'ESO que s'hi incorporen el proper mes de setembre, els centres podran optar per dues modalitats en l'aplicació del programa, que hauran de comunicar al departament abans de finals de mes. La primera proposta d'Ensenyament és continuar amb el model de l'1x1, pel qual es subvencionarà als alumnes amb 150€ per la compra d'ordinadors portàtils i als centres amb 35€ per alumne per a continguts i entorns virtuals d'aprenentatge (EVA). El segon model proposat és rebre una assignació equivalent a les l'1x1 per comprar equipament i continguts TIC que quedaran en propietat dels centres.

El departament "aposta per aquesta segona opció perquè combina el llibre amb l'ordinador i permetrà que se'n beneficiïn els alumnes amb caràcter grupal. És més interessant a la llarga pel centre tenir material propi", tal com ha afirmat Rigau. Ha continuat explicant que aquesta proposta "compatibilitza els llibres de text amb els recursos digitals i deixa als centres que decideixin l'ús més efectiu en el marc dels seu centre".

El programa també contempla dotar a les aules de cicle superior de primària de les escoles públiques d'ordinadors portàtils, pissarres digitals interactives (PDI) i equipament complementari per guardar o transportar els ordinadors. L'objectiu és que “els alumnes quan s'incorporin a l'ESO estiguin acostumats a treballar amb ordinadors al centre”, com ha remarcat Rigau. Aquesta acció beneficiarà a 86.000 alumnes, que rebran 13.500 ordinadors i 960 PDI el proper curs.

Pissarres per a tots

El departament també garanteix amb aquest nou programa que tots els centres públics de secundària disposin de PDI. Per tant, s'instal·larà una PDI a tots grups de primer i segon d'ESO dels centres que no havien participat a l'1x1, atès que els que ja hi estaven adherits ja en tenen. Segons ha raonat la consellera, "la PDI és el que resulta més costós als centres i així l'anirem generalitzant".

L'eduCAT 2.0 representa una inversió de 42 milions d'euros i implicarà una franja de sis cursos en la qual tot l'alumnat de "centres públics podrà avançar d'una manera clara i decidida. Un total de 2.284 centres que a partir de l'any vinent quedaran vinculats a l'eduCAT 2.0", tal com a conclòs de Rigau.

http://www14.gencat.cat/gencat_video/AppJava/detall.do?id=467543914060911

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Només es publicaran els comentaris que estiguin signats (que indiquin el nom de l'autor). Per a fer més àgil la comunicació, demanaríem que també s'indiqués el curs on esta el fill/a i el correo electronic.
Un cop fet el comentari, en el perfil heu de seleccionar "Anònim"

Exemple: Josep Ramoneda (pare de 1r d'ESO A)