Benvinguts


BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

Aquest és un lloc per donar a conèixer les idees, queixes i aportacions que creieu oportunes, per tal de fer una millor gestió entre els membres de la junta que representen a les socies i socis de l´ampa

BÚSTIA DE L'AMPA

tot els pares i mares que vulguin informar-se de qualsevol tema, incidències o suggeriments cap al centre, poden enviar els seus missatges al correu de l'ampa, indicant el seu nom, el del fill/a i el curs.
ampa.albadelvalles @ gmail.com

divendres, 4 de febrer del 2011

NOTA DE PREMSA

POSICIONAMENT DE FAPAES SOBRE LA NOVA NORMATIVA DE LA PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Novament el Departament d'Ensenyament ens treu a corre-cuita un nou criteri, complementari, per resoldre els casos d’empat en el recompte de punts. Per primera vegada, s’atorguen 5 punts a l’alumnat que hagi tingut el pare, la mare, els tutors o germans escolaritzats al centre per el qual es presenta la sol·licitud.
Diuen que amb la introducció d’aquest nou criteri, es vol donar valor a la implicació de les famílies en la tria del centre educatiu dels seus fills/es.
Considerem que aquesta decisió, que volem creure voluntariosa, ens planteja tot un seguit de dubtes davant dels "privilegis" que s'atorguen a les famílies residents a la població corresponent, davant d'aquells que per feina, o per voluntat, han triat Catalunya com lloc on viure i creixin els seus fills.
Aquestes persones es veuran discriminades per uns criteris que, potser, estarien be si tant sols fossin considerats en els "empats" de puntuació entre residents al país de ja fa anys, però que deixa en una clara falta d'igualtat d'oportunitats a les persones que porten pocs anys a Catalunya, i que no han gaudit de la sort d'assistir en la seva infància i adolescència a les escoles catalanes, però es que a mes... ¿ Han considerat del Departament en quina situació queden les famílies catalanes, amb fills en edat escolar, que per necessitat, per voluntat, o per feina es traslladen d'una a altra comarca ? ¿ Com queden aquestes famílies que de qualsevol comarca dels Pirineus s'han de traslladar a comarques costaneres o a l'inrevés ? ¿ Quins criteris avaluaran a aquestes famílies en cas d'empat en la baremació dels seus fills ?
Perquè no sembla, en principi que el Departament hagi considerat aquestes circumstàncies quan, per necessitats del servei, s'envia un funcionari, un mosso d'esquadra, un metge, etc. amb les respectives famílies a establir la seva residencia a un altre lloc diferent, i possiblement llunyà, on viuen de ja fa anys. Tenim un ampli ventall de famílies en aquestes situacions condicionades, anant del empleat com funcionari al empleat de banca, o al empleat d’una empresa amb varies sucursals per exemple, fins arribar a un Delegat o Director d'alguns SSTT de la Generalitat, sense oblidar el professorat dels centres educatius.
Amb aquests criteris de "desempat"... ¿ Tots tindran les mateixes oportunitats ? ... doncs, entenem que NO existeix aquesta igualtat d’oportunitats.
FAPAES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Només es publicaran els comentaris que estiguin signats (que indiquin el nom de l'autor). Per a fer més àgil la comunicació, demanaríem que també s'indiqués el curs on esta el fill/a i el correo electronic.
Un cop fet el comentari, en el perfil heu de seleccionar "Anònim"

Exemple: Josep Ramoneda (pare de 1r d'ESO A)