Benvinguts


BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

Aquest és un lloc per donar a conèixer les idees, queixes i aportacions que creieu oportunes, per tal de fer una millor gestió entre els membres de la junta que representen a les socies i socis de l´ampa

BÚSTIA DE L'AMPA

tot els pares i mares que vulguin informar-se de qualsevol tema, incidències o suggeriments cap al centre, poden enviar els seus missatges al correu de l'ampa, indicant el seu nom, el del fill/a i el curs.
ampa.albadelvalles @ gmail.com

divendres, 7 de febrer del 2014

Rigau acusa el PP d'estar al darrere de les noves sol·licituds pel castellà a l'escola


Polèmica al parlament per l'ús del castellà a l'escola. Quan falten poques hores perquè acabi el termini que té el departament d'ensenyament per presentar el recurs a l'última sentència sobre la immersió lingüística el debat sobre l'ús del castellà a l'escola centra la compareixença de la consellera Irene Rigau al Parlament, que ha comparegut davant la comissió d'ensenyament i universitats.
El Partit Popular l'acusa d'estigmatitzar l'educació bilingüe i li reclama que apliqui immediatament la sentència que obliga a impartir en castellà un 25% de les matèries a cinc escoles. La diputada del partit popular, Maria José Garcia Cuevas, ha retret a la consellera que "els que estan pel dret a decidir qualsevol cosa, estan negant als pares el dret a decidir escola bilingüe." La mateixa gent, ha afegit Cuevas, "que imposa la immersió lingüística a tothom sense donar importància al dret reconegut pels tribunals."
Irene Rigau li ha respost acusant-la d'estar al darrere de les sol·licituds que aquest dijous s'han presentat al departament d'ensenyament perquè 60 centres educatius imparteixin un 25% de matèries en castellà. La consellera ha dit a Cuevas que "estava esperant que sortís el dret a decidir perquè justament és el lema que estava darrera de les sol·licituds que aquest dijous ha rebut la conselleria" 151 noves peticions que es refereixen a més de 60 d'escoles d'una vintena de ciutats com ara Barcelona, Cornellà, Sant Cugat o Sitges. Les peticions les han fet arribar mitjançant Convivència Cívica Catalana.
La conselleria d'Ensenyament diu que ha rebut les peticions i que les està revisant. Entre les que ja han pogut analitzar afirmen que n'hi ha que no podran ser admeses, ja que "fan referència a escoles internacionals, llars d'infants i estudis universitaris". A més, algunes que s'han presentat per duplicat i d'altres "no tenen ni nom de l'alumne ni dels pares que ho demanen."
Segons la consellera el 14% dels centres de primària i un 10 de secundària ja fan alguna matèria no lingüística en castellà.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que, en el recurs que presentaran aquest divendres contra l'acte del TSJC, la seva argumentació es basarà a demostrar que "és una prova que el castellà no és residual a Catalunya, i molt menys en el sistema educatiu".
font. tv3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Només es publicaran els comentaris que estiguin signats (que indiquin el nom de l'autor). Per a fer més àgil la comunicació, demanaríem que també s'indiqués el curs on esta el fill/a i el correo electronic.
Un cop fet el comentari, en el perfil heu de seleccionar "Anònim"

Exemple: Josep Ramoneda (pare de 1r d'ESO A)